7 Kookcadeaus: Handige dingen voor in de keuken

Op deze website heb je vast al wat leuke keukengadgets voorbij zien komen. Handig voor als je een cadeautje zoekt voor een keukenprins(es)! Om je een extra handje te helpen bij het kiezen van het juiste kookcadeau heb ik de leukste en nuttigste cadeau ideeën hieronder op een rijt gezet. Het zijn onmisbare keuken gadgets voor kookgekken. Maar ook mensen die minder vaak in de keuken staan zijn gebaat bij deze hulpmiddelen omdat ze lastige keukenhandelingen een stuk makkelijker maken.

1. Yolk Fish Eierscheider

Met deze grappige keukengadget wordt eigeel scheiden een eitje. Breek simpelweg de eischaal boven een schaaltje doormidden. Knijp in de oranje vis en zet zijn lippen tegen de eierdooier. Knijp nu minder hard en de eierdooier wordt door de vis ingeslikt. Als je de dooier nodig hebt kun je nog een keer in de eierscheider knijpen om het eigeel in een ander schaaltje te laten vallen.

2. Spirelli XL spiraalsnijder

Dankzij de Spirelli 3.0 spiraalsnijder vinden kinderen groenten eten weer leuk! Want een gerecht ziet er veel mooier en smaakvoller uit als je hem presenteert met mooi gesneden reepjes. De Spirelli is dan ook een ideaal hulmiddel om je gerechten mee te garneren. Je kunt er mooie lange reepjes mee maken voor bijvoorbeeld de salade of soep of wat dacht je van lekkere groentepasta? De mogelijkheden zijn eindeloos! De Spirelli is los te koop maar je kunt ook deze cadeauset met dunschiller en schoonmaakborsteltje bestellen. Een uitkomst voor iedereen die het lastig vind om juliennereepjes te snijden. Met de Spirelli is dit een peuleschil en kun je lange sliertjes van verschillende dikten maken van bijna elke soort groente, zonder dat je daarbij in je vingers snijdt.

3. Pizzaschaar met serveerblad

Waarom zou je een pizza in stukken snijden als je deze ook gewoon kan doorknippen? Vroeger gebruikte ik gewoon een mes om mijn pizza in stukken te verdelen. Maar dat ging dit niet altijd even makkelijk en soms scheurde ik de pizza dan maar met mijn handen verder door. Maar dat kon ik natuurlijk niet doen als ik gasten had en daarom besloot ik een pizzasnijder te kopen. Daarmee ging het snijden al een stuk beter. Tot ik een keer met het vlijmscherpe ronde mes uitschoot en bijna mijn pink eraf sneed. Toen kocht ik deze pizzaschaar en deze bevalt tot op heden gelukkig prima. Wat deze pizzaschaar briljant maakt is dat er een plateau aan vastzit dat je makkelijk onder de pizza kunt schuiven. De doorgeknipte pizzapunt beland op het serveerblad en kun je direct serveren. Een perfect cadeau voor elke pizzaliefhebber!

4. Sushi Bazooka

Als je weleens geprobeerd hebt om sushi te maken dan weet je dat dit niet altijd even makkelijk is. Maar met de Bazooka Sushi Roller kan je sushi niet mislukken. Het bamboematje heb je niet meer nodig want uit dit handige ding komen perfecte sushirollen! Hoe werkt het? Stop de Sushi Bazooka vol met rijst en maak hierin met je vingers een geultje. Daarin stop je vis, advocado, konkommer of wat je maar lekker vind. Sluit de bazooka af met de dop en maak een paar draaibewegingen. Vervolgens..... nee niks vervolgens! Je sushirol is al klaar! Je hoeft de sushirol alleen nog maar even in een noriblad te rollen en met een mes in stukken te snijden. Doe er een beetje sojasaus of wasabi op en geniet van je zelfgemaakte sushi!

5. Philips OnionChef Uiensnijder

Springen de tranen ook altijd in jouw ogen als je uien snijdt? Met de Philips OnionChef zal dit niet meer gebeuren. Een heel handig ding voor in de keuken want dit apparaat hakt uien met gemak in kleine stukjes. Ook kun je gebruiken maken van het extra hakmes voor grovere stukjes. In plaats van uien kun je ook andere ingrediënten met de Onion Chef fijnhakken, zoals bijvoorbeeld eieren, kruiden, vlees, kaas, noten, fruit, chocolade en groenten. En dat met een simpele druk op de knop! Ideaal om groentesoep, humus, salade, hapjes, sauzen en dressings mee te bereiden.

6. Hamburger Maker

De lekkerste hamburgers maak je natuurlijk zelf! En dit kun je perfect doen met deze Hamburger Maker. Deze perst je hamburgers, cheeseburgers en kipburgers altijd in de juiste vorm en dikte. Druk de bodem eruit en leg je hamburger in de pan of op de grill. Even mooi bruin bakken en serveren bij patat of op een broodje. Eet smakelijk!

7. Egg Perfect Eierwekker

Tik een perfect gekookt ei bij je ontbijt dankzij deze eierwekker. Je ei zal nooit meer te hard of te zacht gekookt zijn. De Egg Perfect leg je bij de eieren in het water. Vervolgens wacht je tot de eierwekker verkleurd. Zo kun je direct zien of je ei zacht, medium of hard gekookt is, want bij elk stadium veranderd de Egg Perfect van kleur. Ideaal ook als je voor meerdere huisgenoten een eitje kookt. Het maakt niet uit of iedereen zijn ei verschillend gekookt wil hebben want de Egg Perfect waarschuwt precies op tijd.

Gepubliceerd op: